In iedere VSR controle zit wel een steekproef om een werkplek te beoordelen. Een lege werkplek maakt heel fijn schoon en zorgt ervoor dat iedere werknemer met een schone lei aan zijn werk kan beginnen. Sommige schoonmaakleveranciers attenderen onze opdrachtgevers middels een bordje erop dat een ruimte en/of werkplek is gereinigd. Telefoons, specifiek de hoorn, zitten vol huidvet en kunnen een bron van bacteriën zijn. Deze zitten vaak wel in het contract en worden hierdoor regelmatig gereinigd.

Een toetsenbord daarentegen is iets heel anders. Hoe vaak wordt een computer eigenlijk schoongemaakt? Niet vaak genoeg! Een toetsenbord en een muis zijn oppervlakten waar veel bacteriën op terecht komen. Daarom is het wel zo verstandig en hygiënisch wanneer deze tijdig worden schoongemaakt.

Wanneer het niet is opgenomen in het schoonmaakcontract adviseren wij je schoonmaakleverancier te bevragen welke tips er zijn om dit zelf te reinigen of door hen te laten reinigen. Wanneer je je computer gaat schoonmaken moet je hier nauwkeurig mee omgaan. Is het verstandig om de voeding los te koppelen bij het reinigen? Dit zal een advies op maat worden om zo eenvoudig tot een schoon resultaat te komen. Een kleine investering om wellicht zelf te doen. Realiseer je je echter dat een toetsenbord soms meer bacteriën bevat dan een toilet. Het reinigen van een toetsenbord is beslist geen overbodige luxe. Een toetsenbord is soms een verzamelplaats van kruimels, haren en stof.

Vraag naar een offerte bij je schoonmaakleverancier of organiseer een schoonmaakinstructie om dit zelf te kunnen reinigen. Door het toetsenbord op zijn kop te houden en flink te schudden valt het meeste vuil er al uit. Met een licht vochtige doek en wellicht een schoonmaakalcohol kun je het toetsenbord eenvoudig afnemen.  Naast het schoonmaken van een toetsenbord is het schoonmaken van een computermuis en beeldscherm minstens zo belangrijk. Ook een muis is niet altijd het schoonste apparaat op een bureau.

Boost aan je gezondheid

Het beeldscherm reinigt je schoonmaakmedewerker met een microvezeldoek. Probeer dit eens in de maand vol te houden. Zo draag je bij aan een schone werkplek.  Tips om een zitting van een bureaustoel of de chromen poot te reinigen zijn vaak heel handig om een aantrekkelijke werkplek te faciliteren voor alle medewerkers. Ga samen in gesprek. Vraag welke tips een schoonmaakmedewerker heeft en waar soms een eenvoudige inspanning is voor een beter resultaat. Een schone werkplek kan zowel een boost geven aan je lichamelijke als aan je geestelijke gezondheid. Een opgeruimde omgeving zorgt immers voor een opgeruimd hoofd! Wanneer je werkt op een schone en opgeruimde plek, vergroot dit jouw productiviteit. Frisse lucht zorgt er bovendien voor dat je minder vermoeid raakt en je hersenen beter werken.